Contact

Contact opnemen:

info@ozirix.nl
info@alexgbanse.com
Ozirix Multimedia&Conseils

Alex Gbansé (Côte d’Ivoire Sassandra, 1973) is een Ivoriaans-Nederlandse journalist. Hij is de medeoprichter van de Franstalige nieuws en opinie website Connectionivoirienne.net (2007).

Gbansé houdt zich vooral bezig met kritische berichtgeving over Ivoorkust en Franstalig Afrika ter bevordering van de persvrijheid en de democratie.

Hij stond in de zomer van 2009 voor de Rechtbank in Leeuwarden wegens beschuldiging van corruptie tegen het toenmalige hoofd van de Ivoriaanse Telefonie en-Internet Autoriteit, ATCI.

Tijdens de verkiezingscrisis van 2010/2011 in Ivoorkust [3000 doden], tussen Alassane Ouattara en Laurent Gbagbo, was Gbansé veelvuldig in het Nederlandse nieuws aanwezig. Maar ook in Frankrijk (France24) en België (VRT) was hij te horen of te zien.

In Nederland waren het de volgende media, Omroep Max (radio), Trouw, BNR nieuws, VPRO (ZOZ), Vara (UITGESPROKEN), De Pers, Leeuwarder Courant, Avro (1 Vandaag), Friesch Dagblad, Omroep Friesland (radio en TV), de Wereldomproep RNW, Radio 1, het NOS journaal op 3, AT5 en de KRO Brandpunt Het Drama van Carrefour Duékoué, met Aart Zeeman en Harry van de Westelaken (camera).

Share

Laisser un commentaire